Join the crew! Teknikkohaku nyt avoinna. - Oskari Järvelin

Kesä alkoi, ja hiljaisen kevään jälkeen kalenteri on täynnä tapahtumia. Joka viikonloppuna kaksi kättä ei riitä, vaan osaavien lisäkäsien tarve on suuri. On tullut aika avata portit Erikoisten Roudareiden Kerhoon, ja julistaa ensimmäinen avoin rekry Oskari Järvelin Crew:n alkaneeksi!

Tällä hetkellä etsin tekijöitä Rantalakeus-festareille Liminkaan elokuun alkuun sekä erinäisiin kesän 2019 festarivetoihin. Vähintään parille uudelle teknikolle on heti hommia, joten lähde rohkeasti mukaan yksin tai kaveriporukalla.

Tehtäviä on laidasta laitaan, ja aina oman osaamisen sekä mielenkiinnon mukaan rahallisen palkkion riippuessa osaamisesta ja tapahtumasta. Aiempaa osaamista ei vaadita, vaan kaikki tullaan kouluttamaan perusteellisesti.

Rantalakeus-festarit on ollut kahtena ensimmäisenä vuotena crew:ni voimannäyttö kirjaston edessä järjestettynä ulkotapahtumana. Myös Rantalakeus-festarit 2018 tulee olemaan suuri voimainponnistus, eikä vähiten siksi, että olen itse tapahtuman ajan kesäkiertueen mukana Lahdessa. Tapahtuma on tänä vuonna entistä isompana Limingan uudessa Abrahamin kulttuuripuistossa ulkolavalla luottoteknikoitteni toteuttamana. Tuohon luottoporukkaan kaipaan lisää tekijöitä.

Mikä on Crew?

Oskari Järvelin Crew -nimellä kutsun paitsi kaikkia palvelujani teknisen tapahtumatuotannon saralla, niin myös monilahjakkaiden ystävieni hyvin kirjavaa – vaikkakin mustaan pukeutuvaa – joukkoa. Ketä tahansa tuosta joukosta uskallan suositella ja hänen osaamistaan myydä asiakkailleni omien käsieni loppuessa kesken.

Jokaisella ystävälläni on omat erikoistaitonsa sekä vahvuutensa, mutta jokainen pärjää varmasti yleisimpien äänenvahvistuksellisten ja valoteknisten toimeksiantojen kanssa yksin tai yhdessä. Osaamista kasvatetaan ja kerätään yhdessä paitsi tapahtumia tekemällä, niin myös uusia esitysteknillisiä ”leluja” omaan oppimiskäyttöön vuokraamalla säännöllisesti.

Mitä crew vaatii?

 • Mustaa vaatekertaa
 • Mielenkiintoa aiheeseen
 • Sijaintia Rantalakeuden alueella tai hyviä kulkumahdollisuuksia sinne

Oikeasti. Mitään sen kummoisempia vaatimuksia ei ole. Ei iän, ei sukupuolen eikä aiemman osaamisen suhteen. Ihan kenestä vain voi tulla The Roudari.

Mutta vaaditaanko…
…aiempaa osaamista? Ei vaadita.
…fyysistä kuntoa? Ei vaadita.
…teknistä lahjakkuutta? Ei vaadita.
…musiikillisuutta? Ei vaadita.
…mustia vaatteita? Ehdottomasti!

Mitä crew tarjoaa?

 • Erikoishommia ja erikoisia hommia
 • Laadukasta ja perusteellista koulutusta erikoishommiin
 • Huonoa huumoria erikoishommien äärellä
 • Pientä rahallista korvausta isoista erikoishommista
 • Isoa rahallista korvausta erikoisosaamisesta
 • Työskentelyä erikoishahmojen kanssa
 • Kulkulupia erikoispaikkoihin erikoistapahtumissa
 • Yhteiset ruokailut firman piikkiin koulutuksissa ja tapahtumissa

Koulutus

Olen opettanut oman osaamiseni mukaan teknisen tapahtumatuotannon asioita niin kauan kuin niitä olen tehnyt kirjallisten oppimateriaalien ohella. Olen pitänyt yläaste-iästä lähtien kerhoja ja kursseja monista eri aiheista nyt viimeisimpinä lukiokursseihin asti.

Eikä kalvosulkeisten pelkoa ole, sillä opetus on todellisuudessa laitteiden roudaamista helpoimmin saatavilla olevaan tyhjään tilaan ja niiden säätämistä niin kauan kuin jalat kantavat ja silmät pysyvät auki.

Kun alkututustuminen laitteiden kanssa on tehty ja kipinä aiheeseen sytytetty, kasvatetaan motivaatiota sopimalla milloin opittuja taitoja pääsee käyttämään yleisön eteen ensimmäisen kerran. Jotta motivaatio ei pääse katoamaan, puhutaan yleensä tunneista tai minuuteista.

Isoin osa oppimisesta tapahtuu kuitenkin usein kotona laitteiden offline-sovelluksien äärellä. Näinpä koulutuksen tärkein anti vuosien kokemuksen perusteella on se, kun kipinä aiheeseen on sytytetty laitteiden äärellä ja motivaatiota haettu livetilanteista, tarjoan jokaiselle Crew:n jäsenelle elinikäisen mahdollisuuden soittaa minulle mahdollisten ongelmatilanteiden ja kysymysten ilmestyessä kotona tai keikoilla.

Ja jos en itse tiedä vastausta, tiedän kyllä jonkun joka tietää.

Koulutukset sovitaan aina niin, että ne sopivat kaikkien aikatauluihin. Koulutuksissa voidaan pyytää myös käymään vierailevia alan ammattilaisia, erityisesti jos valmistaudutaan toimimaan keikalla yhteistyössä heidän kanssaan.

Peruskoulutuksen tavoitteena on, että jokainen saa äänen ulos balanssissa yleisimmillä analogi- ja digimiksereillä, valot välkkymään ChamSysillä sekä osaa liikutella artistien festivaalisetuppeja lavalle ja sieltä pois tehokkaasti.

Peruskoulutuksen jälkeen yhteisissä erikoiskoulutuksissa otetaan yhdessä uusimpia ja erikoisimpia laitteita yhdessä opeteltavaksi ja ihmeteltäväksi.

Oskari Järvelin?

Olen 23-vuotias ketterä WordPress-kehittäjä, Kanelin-kasvattaja sekä tapahtumatekniikan moniosaaja. Olen tehnyt keikkoja vuodesta 2008 ja ammattimaisesti freelancerina useille alan yrityksille vuodesta 2016.

Tänä kesänä olen kiertueella valoteknikkona kahdeksan viikon ajan.

Viime vuonna tein…

 • 35 tapahtumaa
 • 62 työpäivää
 • 630 työtuntia

Työtunnit vastaavat keskimäärin neljää kuukautta täysipäiväisessä työssä. Keskimäärin yksi tapahtuma sisälsi 2 työpäivää ja 20 työtuntia. Tapahtumissa tekemilläni lavoilla oli esiintymässä yhteensä 70 eri artistia.

Työtehtävät olivat pääasiassa valopöydän tarjoilemista tai valojen ajamista festivaalien päälavoilla, mutta vuoteen mahtui myös saliääni- sekä monitorimiksaamista, videokuvaamista, screenien pystyttämistä sekä sisältöjen ajamista, ja trussisupportien rakentamista sekä purkamista.

Tapahtumapaikkoja mahtui vuoteen hyvin kirjavasti yökerhoista kirkkoihin, hiekkarannoilta taidemuseoihin, olohuoneista jäähalleihin ja hevosmaneeseista konserttisaleihin.

Kuinka pääsee mukaan?

Lähetä viestiä Facebookissa, WhatsAppissa tai Telegrammissa. Lähetä sähköpostia tai kerro itsestäsi alla olevaan yhteydenottolomakkeeseen. Soittaakin saa, jos haluat esimerksiksi lisätietoa jostakin.

Sovitaan kahvittelusta ja jutellaan lisää kasvotusten.

Yhteistyöterveisin,
Oskari Järvelin
045 898 3883
contact@oskarijarvelin.fi